De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Leven
  • Veiligheid
  • Provincie wint in samenwerking met Limburgse brandweerzones 14-daagse van de Veiligheid
Een gelukkig seniorenkoppel

Provincie wint in samenwerking met Limburgse brandweerzones 14-daagse van de Veiligheid

woensdag, 20 september 2017

Limburgse brandweer slaat de handen in elkaar

In het kader van de "14-daagse van de Veiligheid", die van 9 tot 24 september loopt, organiseerde de FOD Binnenlandse Zaken een rookmelderswedstrijd voor de hulpverleningszones. In plaats van in versnipperde slagorde deel te nemen aan de rookmelderswedstrijd besloten de drie Limburgse hulpverleningszones (Noord, Oost en Zuid-West) de handen in elkaar te slaan.

In samenwerking met de provincie Limburg voegden ze aan het luik brandpreventie van de, in 2016 gelanceerde provinciale sensibiliseringcampagne rond het thema Senioren en Veiligheid, de campagne "Een geschenk voor een langer leven" toe. 
65-plussers die in de loop van de volgende weken de provinciale infosessie "Integrale veiligheid" bijwonen op het Provinciehuis in Hasselt, de PLOT-brandweerschool in Genk, een brandweerkazerne in de buurt of een locatie afgesproken in de eigen gemeente, ontvangen na afloop van de infosessie een gratis rookmelder.
Per woning of appartement wordt slechts één gratis rookmelder ter beschikking gesteld. Tijdens de infosessie leert een brandpreventieadviseur van een Limburgse brandweerpost de senior wat de beste plaatsen zijn om de rookmelder op te hangen en hoe eenvoudig het wel niet is om een rookmelder op te hangen.

Ook een geschenk voor een langer leven voor jou?

Eén van de gewonnen rookmelders kan de jouwe worden. Het volstaat dat je als senior enkele 65-plussers warm maakt om samen de provinciale informatiesessie boordevol tips om je veiliger te voelen in het dagelijkse leven te volgen.

Op www.preventiesenioren.be kun je zo een sessie reserveren. Je kiest zelf de plaats en het tijdstip van de informatiesessie. Na afloop van de infosessie ontvang je niet alleen de 44 pagina’s tellende brochure "Preventietips voor Limburgse senioren. Handleiding om je veiliger te voelen in het dagelijkse leven" maar ook de fonkelnieuwe brochure "Brandveiligheid voor ouderen. Nooit te laat om er aan te beginnen" van de FOD Binnenlandse Zaken. 

En zolang de voorraad strekt, doen de Limburgse hulpverleningszones daar als extraatje nog een gratis rookmelder bij. Want rookmelders redden levens.

Lees er alles over in het volledige persbericht van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Leven
  • Veiligheid
  • Provincie wint in samenwerking met Limburgse brandweerzones 14-daagse van de Veiligheid