De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Politiecombi

SLim-controles weekend van 20 tot 23 april 2018

maandag, 23 april 2018

Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid.

In het weekend van vrijdag 20 april (22.00 u.) tot maandag 23 april (6.00 u.) zetten vier korpsen van de lokale politie controles op in Limburg, nl. politiezones Beringen-Ham-Tessenderlo, Heusden-Zolder, Lanaken-Maasmechelen en Limburg Regio Hoofdstad. De Wegpolitie Limburg hield alcohol- en snelheidscontroles.

Controles en ongevallen

Er werd in totaal bij 1.497 bestuurders een ademtest afgenomen. 32 van deze ademtests (of 2 %) waren positief. Er werd van 204 bestuurders een drugstest afgenomen, drie van deze testen waren positief.

In Limburg werden 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 17 lichtgewonden.
Er werden 46 ademtesten afgenomen bij deze ongevallen. 7 bestuurders (of 15 %) bleken positief te zijn.
Er waren 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

In totaal werden dit weekend 14 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

De gegevens over de verkeersongevallen van PZ Maasland en PZ Voeren waren niet in ons bezit bij de opmaak van het persbericht.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.