De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
vlag Europese Unie

Europees Solidariteitskorps, meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

woensdag, 24 mei 2017

Eind 2016 heeft de Commissie het Europees Solidariteitskorps opgericht. Het initiatief biedt jongeren tussen 18 en 30 jaar de kans om in eigen land of elders in Europa vrijwilligerswerk te doen of mee te werken aan projecten met een meerwaarde voor de samenleving. Sinds de start registreerden zich bijna 24.000 Europese jongeren bij het Solidariteitskorps.

"Het Europees Solidariteitskorps versterkt de sociale cohesie en moedigt jongeren aan om mee te bouwen aan de Europese samenleving. Door mee te werken aan maatschappelijke uitdagingen verwerven de jongeren unieke vaardigheden en wordt hun sociale attitude en persoonlijkheid versterkt", zegt Erik Gerits, gedeputeerde van Europa.

Onlineafstemming vraag en aanbod

Geaccrediteerde organisaties die vacatures voor solidariteitsactiviteiten willen plaatsen en potentiële werknemers, stagiairs of vrijwilligers voor hun activiteiten zoeken, kunnen voortaan beroep doen op een databank. Het onlinesysteem van het Europees Solidariteitskorps maakt rechtstreekse afstemming van vraag en aanbod mogelijk.

Plaatsen in het kader van het Europees Solidariteitskorps kunnen aangeboden worden door ngo's, maatschappelijke organisaties, nationale, regionale en lokale overheden of sociale ondernemingen. Bij de registratie kunnen jongeren naast hun persoonsgegevens ook hun vaardigheden, ervaring, beschikbaarheid, voorkeuren en motivatie aangeven en hun cv uploaden. Dit moet zorgen voor een optimale match.

Meer info over de mogelijkheden van Europees vrijwilligerswerk.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.