De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
vlnr: gedeputeerde Erik Gerits - gedelegeerd bestuurder Voka Limburg Johann Leten - Roel Smets van Alders Transport - Dominique Dedecker van AP Chape- en Isolatiewerken

Trends Gazellen lauwert snelst groeiende bedrijven

donderdag, 22 februari 2018

Op de Corda Campus (Hasselt) zijn gisterenavond de Trends Gazellen 2018 voor de provincie Limburg uitgereikt. Het zakenblad Trends lauwert hiermee sterke en competitieve bedrijven die een bijzondere groei vertonen. “De Limburgse Gazellen zijn één voor één competitieve ondernemingen die een positieve invloed uitoefenen op het Limburgse ondernemersklimaat. Als krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid inspireren ze andere ondernemers en dragen ze bij aan de economische welvaart van onze regio,” aldus gedeputeerde van Economie Erik Gerits.

Voor de Gazellen is de redactie van Trends binnen drie categorieën (grote, middelgrote en kleine ondernemingen) op zoek gegaan naar bedrijven met de sterkste groei. Daarvoor worden de groeicijfers zoals omzet, personeelsbestand en cashflow over een periode van vijf jaar bekeken.

  • Bij de grote bedrijven is zuivelbedrijf Limelco uit Zonhoven de grootste groeier. Jaarlijks wordt hier meer dan 200 miljoen liter melk verwerkt tot verse kazen en yoghurts, desserts in blik, gesteriliseerde melkdrankjes en karnemelk. Na de overname in 2008 is meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd om het productieproces verder op punt te krijgen.

  • Bij de middelgrote bedrijven is Alders Bulk Logistics, actief in bulktransport van industriële mineralen zoals zand, kalk en dolomiet,  de krachtigste gazelle. Het bedrijf dat onder meer leverancier is van Sibleco en Solvay, zag in zeven jaar tijd zijn omzet verdubbelen van een kleine 7 miljoen euro tot meer dan 14 miljoen euro. Alders Bulk Logistics is onderdeel van de groep Alders Transport en telt momenteel 85 vrachtwagens en 95 medewerkers.

  • De nieuwe Limburgse ambassadeur bij de kleine bedrijven is AP Chape - en Isolatiewerken uit Peer. De afgelopen jaren werd zwaar geïnvesteerd in de uitrusting en het uitbouwen van de vloot met chapewagens. Ondanks de overname is het bedrijf een terechte winnaar, want het gaat om prestaties tussen 2012 en 2016 toen het bedrijf nog op eigen benen stond.

Naast deze winnaars hebben ook tal van andere bedrijven met forse groeicijfers een certificaat ontvangen waarmee ze zich Limburgse Gazellen mogen noemen.

Gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “Deze Limburgse Gazellen tonen hun slagkracht die het resultaat is van sterk ondernemerschap, een goede bedrijfsstrategie en vooral van samenwerking tussen bedrijfsleiding, directie en personeel. Die samenwerking strekt tot voorbeeld om in de verdere economische ontwikkeling van onze provincie de krachten te bundelen.”

De volledige ranglijst met Limburgse Trends Gazellen kun je raadplegen op trends.knack.be.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.